RSS
Napkelte: 06:03 | Napnyugta: 19:10
Jelenlegi hőmérséklet: 16.6 °C | Páratartalom: 81 % | Szélsebesség: 0 Km/h | Légnyomás: 1010.9 | Szélirány: 360 fok | Csapadékmennyiség: 13.5 mm | 2020-04-04 07:09:24
December eleji ónos eső és havazás - élő közvetítés
Elő - 2014. December 01.  Hétfő 16:52 - szerző: Zivatarlesen
A Földközi-tenger nyugati medencéje felett örvénylő mediterrán ciklon okoz változékony időjárást a hét első felében hazánkban.(Kedd, 21:48) Élő közvetítésünk véget ért.

(Kedd, 21:45) Belátható időn belül nem várható havazás Hajdúnánáson.

Jelen számítások szerint a héten nem várható havazás Hajdúnánás térségében. A következő napok enyhülést hoznak, hidegfront vasárnap érkezhet.

Az országban szerdára virradó éjszaka az Alpokalján fordulhat elő kisebb havazás, majd vasárnap este szintén ott, és a Dunántúli-középhegység magasabb pontjain válthat át az eső, havas esőre, hóra.

(Kedd, 20:29) Nagy a torlódás az M0-on.

Még a délután folyamán lezárták az M0-s autópályát a 48-as és 52-es kilométerszelvények között, mivel a szakemberek a magasfeszültségű vezetékek leszakadásától tartanak. Azóta Maglód térségében mindkét irányba kilométeres dugó alakult ki - írja az MTI.

(Kedd, 20:23) 31 településen nincs áram.

31 településen, összesen 12900 fogyasztónál nincs áram jelenleg, a legkritikusabb időszakban ez a szám 160 ezer volt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

(Kedd, 16:42) Lezárták a Dobogókőre vezető utat fakidőlések miatt.


Kidőlt fák torlaszolják el a dobogókői utat. (Fotó: Kovács Attila / MTI)


(Kedd, 13:25) A Bükkben több helyen szünetel az áramszolgáltatás.

Lezuhanó faágak és kidőlő fák által leszakított vezetékek miatt nincs áram 680 háztartásban Bánkúton, Bükkszentkereszten, Ómassán és Répáshután.

A rossz közlekedési viszonyok miatt a Miskolci 15-ös járat az 5-ös busz lillafüredi végállomása felé közlekedik, és ott fordul vissza.

(Kedd, 11:39) Lezártak egy útszakaszt Mogyoród és Gödöllő között.


Jég súlyától leszakadt faágak Mogyoród és Gödöllő között. (Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)


(Kedd, 10:39) Nincs érvényben riasztás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat minden járásról visszavonta az elsőfokú riasztást ónos esőre.

(Kedd, 10:09) Egyre kevesebb helyen havazik.

Elkezdődött a magasban a hideg levegő északkelet felé tolódása, - a csapadék intenzitása is csökkent - így a havazás területe is folyamatosan zsugorodik.

(Kedd, 9:52) Lezárták a 3-as főút egy szakaszát.

Lefagyások, vezetékszakadások, illetve a főúton végzett mentesítő munkálatok miatt lezárták a 3-as főutat Budapest és Gödöllő között - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

(Kedd, 9:28) Jégbe zárt világ Salgótarján-Rónafalu közelében.


(Fotó: Komka Péter / MTI)


(Kedd, 9:08) Még elsőfokú riasztás van érvényben Hajdúnánási Járásra.


(Forrás: OMSZ)


Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos esőre továbbra is citrom riasztás tart érvényben a Hajdúnánási Járásra.

(Kedd, 8:55) 4-6 cm friss hó hullott a hegyekben.

Bükkszentkereszten a 1,5 cm-es jégréteg mellé 4-6 cm friss hó hullott. Jelenleg 6 cm-es a hóréteg vastagsága Kékestetőn, a zempléni Vilyvitányban pedig 4 cm esett. Bánkút jelenleg elérhetetlen, feltehetően fakidőlés leszakította a vezetékeket.

(Kedd, 8:33) Eddig 23,5 mm csapadék hullott Hajdúnánáson.

Hajdúnánáson, a rétoldali mérőedény 23,5 mm, az északnyugati automata 20,5 mm csapadékot regisztrált, mely többnyire eső, este, és éjszaka ónos eső, hajnalban pedig átmenetileg fagyott eső, havas eső formájában hullott.

(Kedd, 8:22) Továbbra is vannak lezárt utak az országban.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta és Felsőtárkány között, Ómassa és Mályinka között, Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló között van érvényben teljes pályás korlátozás.
 
Heves megyében a 24-es út 15-ös és 25-ös kilométere között, a Galyatető és Mátraháza közötti mellékúton, az Eger-Hollóstető-Miskolc összekötő úton, valamint a kékestetői bekötőúton van teljes pályás útzár.

Pest megyében Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek (Komárom-Esztergom megyei terület) között, a Dunakeszi és Gödöllő közötti úton Mogyoród térségében, Isaszeg és Nagytarcsa között, Gödöllő és Valkó (Heves megyei terület) között, továbbá a pilisszántói és dobogókői bekötőutakon szintén a fenti okok miatt van még teljes útzár.

A fővárosban 14 helyen van útlezárás, a XII. kerületben az Eötvös út a Karthauzi utcánál, a Tündér utca a Hableány utcánál, a Mártonhegyi utca a Költő utcánál, az Eötvös út a Konkoly Thege Miklós utcánál, a Budakeszi út az Árnyas utcánál, a Csillagvölgyi út a Béla király utcánál, a Svábhegyi utca (fogaskerekű megálló) az Eötvös útnál, továbbá a Nagykovácsi út és a Hűvösvölgyi út közötti szakasz, a Konkoly Thege Miklós utca a Magas úti lejtőnél, a Diana utca a Költő utcánál, valamint az Irhás-árok. A II. kerületben a Budakeszi út a Labanc utcánál és az Árnyas utcánál, a Nagykovácsi úti körforgalom a Budakeszi út felé van lezárva.


Forrás: MTI

(Kedd, 7:38) Többfelé havazik északon.

Nagyjából Vásárosnamény - Mezőkövesd vonaltól északra havazik. Hajdúnánáson csak az eső hullik. Friss hóréteg vastagsága többnyire lepel, 1-2 cm.

(Hétfő, 23:35) Havazik Balassagyarmaton.

Az utóbbi negyed órában megtörtént a halmazállapot-váltás Balassagyarmaton, ahol már kezd fehéredni a táj.

(Hétfő, 23:03) Fakidőlések és útlezárás Nógrád megyében.

Az ónos eső miatt lezárták Mátrakeresztestől a Mátrába vezető 2408-as számú utat. Cered és Rónabánya közötti útszakasz szintén jegessé vált, és az úttestre belógó faágak miatt nehezen járható.

Kidőlt fa zárta el az utat Salgótarján két városrészében is: Rónabányán a szilváskői elágazónál a salgótarjáni hivatásos tűzoltók végzik a mentést, korábban pedig Somlyóbányán dőlt ki, és zárta el az utat egy tízméteres fa, amit már eltávolítottak a tűzoltók.

Akadozik, vagy szünetel az áramszolgáltatás Diósjenő, Mátraalmás, Somoskő, Somoskőújfalu, Szuha és Salgótarján bizonyos területein. A hiba elhárításán már dolgoznak a szolgáltató szakemberei.


Forrás: MTI

(Hétfő, 22:55) Narancs riasztás Szabolcs-Szatmár Bereg megye több járására.


(Forrás: OMSZ)


Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs riasztást adott ki ónos esőre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi, és nyugati járásaira.

(Hétfő, 22:42) Zemplénben már havas eső, hó hullik.

A Zempléni-hegység magasabb részein már hó, alacsonyabb területeken pedig havas eső hullik.

(Hétfő, 22:11) 9000 ember van áram nélkül Mogyoródon.

A jég súlyától leszakadó villanyvezetékek miatt kilencezren maradtak áram nélkül Mogyoródon, ahol az áramszolgáltató megkezdte a hiba elhárítását, de rossz időjárási körülmények nehezítik a munkát.

Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

(Hétfő, 21:50) Lezárták az M31-es autópályát.

Felsővezeték-szakadás miatt teljesen lezárták az M0-st Gödöllővel összekötő M31-es autóutat - közölte az MTI-vel Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

(Hétfő, 21:43)  Több vonalon késnek a vonatok.

A Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon Kőbánya-felsőtől szinte Szolnokig ráfagyott a víz a sínre és a felsővezetékre, ezért akár több órás késésre lehet számítani. Maglód és Gyömrő között a biztosítóberendezés, valamint a maglódi állomást egy időre ki kellett zárni a forgalomból. Hasonló helyzet kezd kialakulni a ceglédi és a miskolci vonalon is, de ott egyelőre csak maximum fél órás késésekkel kell számolni - közölte a Mávinform az MTI-vel.

(Hétfő, 21:35) Továbbra is ónos eső esik Hajdúnánáson.

A tereptárgyakat, főként a kerítéseket vastag jégpáncél borítja, de jégcsapok lógnak a vezetékekről, fákról is. A térségben a halmazállapot-váltás leghamarabb éjfél után következhet be. Addig is ónos esőre, éjfél közeledtével már fagyott esőre lehet számítani.

(Hétfő, 21:27) Kritikus a helyzet Dobogókőn.

Megsérültek az áramellátás vezetékei Dobogókő közelében, ezért a Katasztrófavédelem aggregátorokat szállított a helyszínre, valamint melegedőhelyet alakított ki. A rendőrség házról-házra járva győződik meg arról, hogy senki nem maradt fűtés nélkül.

Normafa és Svábhegyen is súlyos a helyzet, de a Katasztrófavédelem munkatársai konvojokban mindenkit hazajuttat. Ennek érdekében buszokat is munkába állítottak.


Forrás: MTI

(Hétfő, 19:58) Havazhat is az éjszaka Hajdúnánás térségében.

Az éjszakai órákban havazás is előfordulhat, mely térben és időben változhat a térségben. Tartósabb havazás esetén akár lepel, 2-3 cm, esetleg efeletti hóréteg is képződhet.

(Hétfő, 19:28) Miskolc egyes részein már havas eső hullik.

Észlelők szerint Miskolc Újgyőri Főtér környéki részein már havas eső hullik, miközben Bánkúton továbbra is ónos, fagyott eső, amelynek köszönhetően egyre több fa dől ki, illetve faág szakad le.

(Hétfő, 19:05) Ónos eső hullik Hajdúnánáson!

Egyre vastagabb jégpáncél borítja a tereptárgyakat, az úttestekre viszont egyelőre nem jellemző a lefagyás.

(Hétfő, 18:57) Továbbra is ónos eső esik a hegyekben, valamint helyenként az Alföldön.

Az Északi-középhegységben, valamint a Pilisben és a Budai-hegyekben továbbra is ónos eső hullik. A Bükkben és a Mátrában leghamarabb 21 óra után válthat halmazállapotot a csapadék, de valószínűleg valamelyest tolódni fog.

(Hétfő, 18:20) Az Ónos eső miatt több BKK járat útvonala változott.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a 21-es és a 21A busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között jár, mert a Normafánál egy kidőlt fa akadályozza a járatok közlekedését. A 60-as villamos, vagyis a fogaskerekű rövidített útvonalon közlekedik, a Városmajor és az Adonis utca között. A gödöllői, H8-as HÉV szintén rövidített útvonalon jár, az Örs vezér tere és Kerepes között. Gödöllő és Kerepes között az utasokat HÉV-pótló busz viszi, az azonban a 3-as úton egy kidőlt fa miatt jelenleg nem tud betérni Mogyoródra. A kedvezőtlen időjárás miatt a Libegő sem közlekedik.


(Hétfő, 17:08) Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Hajdúnánási Járásra is kiadta a citrom riasztást ónos esőre.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenleg érvényben levő riasztási térképe. (Forrás: OMSZ)


(Hétfő, 16:53) Ónos eső nehezíti a közlekedést az ország északi részein.


Leszakadt faágak Normafán. (Fotó: K. Vera / Index)


Jég borítja az Északi-középhegység térségét, a Budai-, illetve a Visegrádi-hegységet, valamint a Pilist. Az ónos eső miatt fák dőltek ki, valamint faágak törtek le. A hegyekben életveszélyes a túrázás.

Budapesten le kkellet zárni a XII. kerületben az Eötvös utat, a Konkoly Thege Miklós utat, a Jánoshegyi utat és ezek környékét. Tűzoltók dolgoznak reggel óta a Budakeszi úton, valamint Nagykovácsiban is. Szintén ideiglenesen lezárták a Szépvölgyi, a Csillagvölgyi, a Normafa, a Karthauzi és az Őzike utakon, valamint a Selyemakác utcában egy-egy útszakaszt, valamint az egyik szállodából 38, ott rekedt külföldi gyermeket hoztak ki a tűzoltók. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint biztonsági okokból nem közlekedik a libegő, illetve a Gyermekvasút - közölte az MTI.
[Frissitve: 2014-12-02] - [Hozzászólások: 0] - [Megtekintve: 1454]

Pénteken ónos eső, hétvégén havazás - élő közvetítés
Péntek este az ónos esőé, míg hétvégén a havazásé lesz a főszerep Hajdúnánás térségében....
December eleji ónos eső és havazás - élő közvetítés
A Földközi-tenger nyugati medencéje felett örvénylő mediterrán ciklon okoz változékony időjárást a hét első felében hazánkban....
Szélviharral érkezik a hidegfront - élő közvetítés
Szombat délután egy gyors mozgású hidegfront robog át az ország felett....


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!Reklámfelület kiadó!
Szeretné elhelyezni vállalkozása, cége hirdetését banner formájában az oldalon? Esetleg egyedi megoldást szeretne?! Árajánlatért és további információkért kérjük írjon nekünk a webmester(kukac)nanasmet.hu címre.
| Médiaajánlat |


Kérdés, probléma, hiba esetén
üzenet küldés az adminoknak.


Online Statisztika:
 • Az oldalon jelenleg
  0 regisztrált felhasználó és
  22 vendég felhasználó tartózkodik.
 • Rekord online látogatók: 406
 • Mai látogatók: 596
 • Regisztrált tagok: 590
 • Legújabb tag: KonczB
 • Látogatók tegnap: 714
 • Látogatók a hónapban: 2200
 • Összes látogató: 1696116TwitterAlapismeretek | Szerzői jogi közlemény | Regisztrációs feltételek | Impresszum | Társoldalak | Támogatók | Médiaajánlat
Minden jog fenntartva 2009-2020@nanasmet.hu | Nánásmet v1.6