RSS
Napkelte: 06:03 | Napnyugta: 19:10
Jelenlegi hőmérséklet: 16.6 °C | Páratartalom: 81 % | Szélsebesség: 0 Km/h | Légnyomás: 1010.9 | Szélirány: 360 fok | Csapadékmennyiség: 13.5 mm | 2020-04-04 07:52:45
Szélviharral érkezik a hidegfront - élő közvetítés
Elő - 2014. Március 15.  Szombat 10:51 - szerző: Zivatarlesen
(Hétfő, 20:26) Ezzel véget ért elő közvetítésünk.

(Hétfő, 20:25) Már nincs érvényben riasztás.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat már minden járásról visszavonta a citrom riasztást szélre, valamint figyelmeztetés sincs érvényben. Szöveges előrejelzésük szerint a kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

(Hétfő, 7:21) Közép-Dunántúlra, és Soproni Járásra van érvényben citrom riasztás szélre.


(Forrás: met.hu)


Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint estig a Sopron - Siófok - Paks, és a Szécsény - Debrecen vonalak közé eső területen időnként ma napközben is viharos erővel fújhat az északnyugati szél. A legerősebb lökések 65-75 km/h között valószínűek. Ennek függvényében Hajdú-Bihar megyére is kiadták a citrom figyelmeztetést szélre.

(Hétfő, 7:15) Óbudán is volt útlezárás.

Ideiglenesen le kellett zárni a III. kerületi Rozgonyi Piroska utcát, ahol a vihar miatt kidőlt fákat távolítottak el a tűzoltók.

A 2-es út 20-as kilométerszelvényénél is teljes útzár volt, ahol egy jelzőlámpa lógott be a forgalomba.

Vasárnap késő este megindult a vonatközlekedés Rákospalota-Újpest és Fót között - közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese. A vonalat korábban a felső-vezetékekre szakadó faágak miatt kellett lezárni, melyeket késő estére sikerült eltávolítaniuk.


Forrás: MTI

(Vasárnap, 21:52) Már nincs érvényben riasztás a térségre.


(Forrás: met.hu)


Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a Hajdúnánási Járásra kiadott citrom riasztását viharos szélre. Jelenleg Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, és Veszprém megye több járására van érvényben narancs riasztás szélre.

(Vasárnap, 21:30) Több mint negyven helyre vonultak ki a tűzoltók Pest megyében.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a megye északi részén kilenc járásban haladta meg a legerősebb széllökés a 90km/h-t, mely több esetben a villamos vezetékekre és az úttestre döntötte a fákat.

Érden egy magas diófa dőlt rá egy lakóépületre, a lakókat is veszélyeztetve, a fát alpintechnikával emelték le a házról. Kisorosziban a főútra zuhant egy fa, hosszabb ideig akadályozva a forgalmat - emelte ki a szóvivő.

Közlése szerint a nagy erejű szél több helyen gyökerestől tépte ki a fenyőket, Gödöllőn pedig egy tízemeletes lakóház külső szigetelését bontotta meg.

Ezen kívül a tűzoltókat négy alkalommal hívták ki gyorsan terjedő avartűzhöz, Dabas-Nagykáta térségében még jelenleg is folyik az oltás.


Forrás: MTI

(Vasárnap, 19:41) Fokozatosan veszít erejéből a szél.

Az éjszaka folyamán már inkább csak a Dunántúl északi részén, valamint a főváros környékén lehetnek viharos lökések (60-80km/h), de az ország középső részén is erős marad még az északnyugati szél. Holnap napközben hozzávetőlegesen a Győr-Szeged 50-70km széles sávjában lehet számítani 60km/h-t meghaladó széllökésekre.

Hajdúnánás térségében holnap már nem várható viharos széllökés, de élénk, olykor erős lesz a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése holnapra: Hajnalban átmenetileg kissé gyengül a szél, hétfőn délutánig az ország északnyugati és középső részén újra számítani kell viharos (65-75 km/h) széllökésekre, de 90 km/h-t meghaladó széllökés már nem valószínű.

(Vasárnap, 19:20) Országszerte 200 beavatkozást hajtottak végre a viharos szél okozta károk miatt a tűzoltók vasárnap délután 5 óráig.

Fákat döntött ki, házak tetőszerkezetét bontotta meg a viharos szél országszerte. Több esetben lokális áramszünet keletkezett, mert a szél kárt tett a helyi elektromos hálózatokban. Budapesten délután öt óráig hatvan helyre vonultak ki a tűzoltók, huszonhat kidőlt fához, illetve 34 egyéb káresethez, többek között megbontott tető, és épület szigetelésekhez.

Győrben a viharos szél miatt lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utcát, ahol egy épület tetőszerkezetét megbontotta a szél, a lehulló cserepek mind a járókelőkre, mind a gépjárműforgalomra veszélyt jelent.

Vasúti sínekre dől egy fa vasárnap késő délután Rákospalota-Újpest és Fót között, melynek köszönhetően egy Vácra tartó menetrend szerinti személyvonat fél órát késett. A fát azóta eltávolították a sínekről. A Budapest - Győr - Hegyeshalom vasútvonalon is 30-50 perces késések voltak tapasztalhatóak elromlott vasúti biztosítóberendezés, és az áramkimaradásos miatt. Azóta kezd helyreállni a rend.


Forrás: MTI

(Vasárnap, 17:50) Csendesült a szél Hajdúnánás térségében.

Ma már nem várható viharos széllökés Hajdúnánás környékén.

(Vasárnap, 15:00) Többfelé mér viharos széllökéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Átlagszél, illetve a legerősebb széllökések 14:40kor. (Forrás: met.hu)


Nyíregyházán a mai maximum széllökés eddig 78km/h, de Debrecenben is 75km/h-s szelet regisztrált az OMSZ. A legerősebb szél továbbra is az ország északi részén süvít.

(Vasárnap, 14:27) Narancs riasztás Észak-Magyarországra.


(Forrás: met.hu)


Az Országos Meteorológiai Szolgálat több északi, északnyugati járásra narancsra emelte a riasztás fokozatát viharos szélre.

(Vasárnap, 10:05) Ismét citrom riasztás!


(Forrás: met.hu)


Citrom riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat viharos szélre az ország több járására, köztük a Hajdúnánási Járásra.

(Vasárnap, 7:45)  Ma is lehetnek viharos széllökések.

Mai nap folyamán tartósabban szeles időre kell számítani, a késő délelőtti óráktól ismét előfordulhatnak 70km/h-t meghaladó széllökések a térségben.

Az országban a legerősebb szélre az Északi-középhegység térségében, valamint a Dunántúl északi részén lehet számítani, ott akár egy-egy lökés meghaladhatja a 90km/h-t is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Hajdú-Bihar megyére citrom figyelmeztetést adott ki viharos szélre. Narancs figyelmeztetés négy megyére van érvényben, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, és Pest megyére. A hivatalos figyelmeztető előrejelzésükben ez áll:

A délnyugati megyéket kivéve ma is sokfelé viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. Főként az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében, és az Északi-középhegység nyugati felén a szélsebesség helyenként elérheti a 85-95 km/h-t. (A talajállapot függvényében a viharos szél néhol ma is okozhat por-, vagy homokvihart.)

(Szombat, 20:45) Kidőlt fákhoz, és megbontott tetőkhöz riasztották a tűzoltókat Hajdú-Biharban.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint megyeszerte harminc helyre (Debrecenben, Hajdúböszörményben, Földesen, Egyeken, Kabán, Nagyrábén és Berettyóújfaluban) kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a károk elhárítása érdekében. Főként kidőlt fákat, valamint a házak, középületek tetejéről a veszélyessé vált lemezeket, cserepeket kellett eltávolítaniuk.

Debrecenben az egyik bevásárlóközpont, valamint a Csonka Templom tetejét is megbontotta a szél, a helyi tűzoltók itt is beavatkoztak.  A délelőtti órákban pedig a Református Nagytemplom homlokzatánál felállított állványzaton elhelyezett fóliát távolították el, mert az veszélyeztette a gyalogosforgalmat.


Forrás: hajdu.katasztrofavedelem.hu

(Szombat, 19:29) Fakidőlések, áramkimaradások országszerte.

A viharos szél miatt Budapesten 15, Szabolcsban 35 helyszínre riasztották a tűzoltókat szombaton, zömében műszaki mentéshez, fakidőlésekhez kellett kivonulniuk. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 8 település (Balkány, Cégénydányád, Fehérgyarmat, Gyügye, Nagyszekeres, Szamosújlak, Zsarolyán és Nyírbátor) csaknem 2000 fogyasztójánál átmenetileg áramszünet volt az elektromos vezetékekre dőlő fák miatt - írja az MTI.

(Szombat, 19:22) Már nincs érvényben narancs riasztás az országban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromra mérsékelte a riasztását országszerte. Jelenleg három nyugati járásra, a szentgotthárdira, lentire, és a letenyeire nincs érvényben riasztás viharos szélre.

(Szombat, 18:30) Holnap ismét szeles idő lesz.

Átmeneti lesz a szél mérséklődése, holnap hajnaltól ismételten erőre kap, és mainál hosszabb ideig fordulhatnak elő viharos lökések. Délelőtt folyamán már 70km/h feletti lökések is lehetnek Hajdúnánás térségében, kora délután pedig átmenetileg 80km/h feletti szélrohamok sem zárhatóak ki. Mérséklődésére a délután második felétől lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szöveges figyelmeztető jelzése holnapra egyelőre elég szűkszavú: A délnyugati megyéket kivéve ismét sokfelé lehetnek viharos széllökések (akár tartósabb ideig, mint szombaton). Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti a 90-95 km/h-t.

(Szombat, 17:07) Citromra mérsékelte riasztását az OMSZ a Hajdúnánási Járásra.


(Forrás: met.hu)


Jelentősen mérséklődött a szél, így az Országos Meteorológiai Szolgálat is citromra módosította a riasztás fokozatát a Hajdúnánási Járásra a viharos szél miatt.

(Szombat, 17:00) Kis külföldi kitekintés: ismét sivatagi homok került a légkörbe.


(Műholdkép forrása: sat24.com)


Egy sekély ciklonnak köszönhetően szaharai eredetű homok került a légkörbe, mely kezd szétterülni a Földközi-tenger felett.

(Szombat, 16:52) 90km/h feletti lökéseket mért az OMSZ.

A kora esti órákban a déli országrész felett is átvonul a front. A legerősebb mért széllökések 90-95 km/h körül alakultak. Az alábbi állomásokon 90 km/h-t meghaladó széllökést regisztráltunk délután 16 óráig: Tés, Kunmadaras, Tarcal, Nyíregyháza, Kisköre - tette közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalukon.

(Szombat, 16:45) Kékesen havas eső esik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Kékestetőről havas esőt jelentett mindössze 1 fokban.

(Szombat, 16:35) Újra van Nánáskábel!

Az északnyugati állomáson újra van internet így az adatok most már folyamatosan frissülnek!

(Szombat, 16:20) Átvonult a hidegfront felettünk.

Ennek köszönhetően a szél is jelentősen mérséklődött, de a kora esti órákig még nem lehet kizárni egy-egy 60km/h körüli szélroham lehetőségét. Utána viszont a nap további részében már nem várható hasonló erejű széllökés Hajdúnánás térségében.

(Szombat, 16:10) Több mint az ország felére narancs riasztás van érvényben.


(Forrás: met.hu)


Az Országos Meteorológiai Szolgálat a déli, és délnyugati járásokat leszámítva mindenhova narancs riasztást adott ki a viharos szélre.

(Szombat, 15:46) Nincs Nánáskábel Hajdúnánáson.

Valószínűleg a viharos szélnek köszönhetően szünetel a Nánáskábel szolgáltatása, ezen kívül áramszünetekről is érkeznek hírek a város egyes részeiről.

(Szombat, 15:13) Egyelőre Nyíregyháza viszi a prímet.

95km/h-s széllökést regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat Nyíregyházán.

(Szombat, 14:54) 92km/h-s széllökés Nyíregyházán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyíregyházi mérőállomásán 92km/h-s széllökést mértek.

(Szombat, 14:48) Narancs riasztás szélre a Hajdúnánási Járásra!


(Forrás: met.hu)


Citromról narancsra módosította a riasztás fokozatát viharos szélre az Országos Meteorológiai Szolgálat a Hajdúnánási Járásra.

(Szombat, 14:28) 89km/h-s széllökés Szentléleken.

A bükki Szentléleken 89km/h-s széllökést mért a Borsodweb meteorológiai állomása 14 óra 15 perckor.

(Szombat, 14:08) Egyre több járásra van érvényben riasztás.


(Forrás: met.hu)


Hidegfront közeledtével egyre több járásra ad ki citrom, illetve narancs riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Szombat, 13:45) Hóvihar 2024 méteren a Chopokon.


(Forrás: jasna.sk)


Gyakorlatilag 50 méter a látótáv az Alacsony-Tátrában található Chopok csúcson, akkora hóvihar tombol. Webkamerán keresztül bárki megnézheti.

(Szombat, 13:30) Egy kis kitekintés külföldre.

A szlovákiai Lomnici-csúcson 158,5km/h-s széllökést is regisztráltak a délelőtt folyamán.

(Szombat, 13:15) Citrom riasztás a Hajdúnánási Járásra!


(Forrás: met.hu)


Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a citrom riasztást viharos szélre a Hajdúnánási Járásra, ezen felül több északi határ menti járásra a narancs riasztást.

(Szombat, 12:50) Debrecenben és Nyíregyházán már viharos lökések is előfordulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a debreceni mérőállomásán 64km/h-s széllökést regisztrált, míg Nyíregyházán 66km/h-s szelet mértek.

(Szombat, 12:45) Már a balti államok felett örvénylik az a ciklon, melynek a hidegfrontja hamarosan elér bennünket.


(Forrás: sat24.com)


(Szombat, 11:42) Az AROME modell alapján 15 és 17 óra között várhatóak a legerősebb széllökések Hajdúnánás térségében.


(Forrás: met.hu)


(Szombat, 11:29) Az északi határ menti régiókra kiadta az OMSZ a citrom riasztást viharos szélre.


(Forrás: met.hu)


(Szombat, 10:56) Jelenleg nincs érvényben riasztás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyelőre még nem adott ki riasztást a viharos szélre az ország egyetlen régiójára sem.

(Szombat, 10:52) Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette szöveges figyelmeztető jelzését szombatra.

Kora délutánig inkább csak északkeleten fordulhat elő egy-egy 60-65 km/h körüli széllökés délnyugati irányból.

Kora délután észak felől egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél, a legvalószínűbb menetrend a következő:

- az északi határ mentén 13 óra tájékán valószínű a szél hirtelen megerősödése, az északi megyékben és a fővárosban nem sokkal ezt követően lehet viharos széllökésekre számítani (70-90km/h);
- 16 óra körül a Közép-Dunántúlon és az Alföldön válik sokfelé viharossá a szél, utóbbi térségben a 100km/h-t is megközelíthetik a legerősebb lökések;
- 19 óra körül a szél mindenütt mérséklődik, inkább már csak az ország déli harmadán lehetnek 70km/h-t elérő lökések.

Forrás: OMSZ
[Frissitve: 2014-03-17] - [Hozzászólások: 0] - [Megtekintve: 1893]

Pénteken ónos eső, hétvégén havazás - élő közvetítés
Péntek este az ónos esőé, míg hétvégén a havazásé lesz a főszerep Hajdúnánás térségében....
December eleji ónos eső és havazás - élő közvetítés
A Földközi-tenger nyugati medencéje felett örvénylő mediterrán ciklon okoz változékony időjárást a hét első felében hazánkban....
Szélviharral érkezik a hidegfront - élő közvetítés
Szombat délután egy gyors mozgású hidegfront robog át az ország felett....


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!Reklámfelület kiadó!
Szeretné elhelyezni vállalkozása, cége hirdetését banner formájában az oldalon? Esetleg egyedi megoldást szeretne?! Árajánlatért és további információkért kérjük írjon nekünk a webmester(kukac)nanasmet.hu címre.
| Médiaajánlat |


Kérdés, probléma, hiba esetén
üzenet küldés az adminoknak.


Online Statisztika:
 • Az oldalon jelenleg
  0 regisztrált felhasználó és
  27 vendég felhasználó tartózkodik.
 • Rekord online látogatók: 406
 • Mai látogatók: 607
 • Regisztrált tagok: 590
 • Legújabb tag: KonczB
 • Látogatók tegnap: 714
 • Látogatók a hónapban: 2200
 • Összes látogató: 1696116TwitterAlapismeretek | Szerzői jogi közlemény | Regisztrációs feltételek | Impresszum | Társoldalak | Támogatók | Médiaajánlat
Minden jog fenntartva 2009-2020@nanasmet.hu | Nánásmet v1.6