RSS
Napkelte: 06:25 | Napnyugta: 18:25
Jelenlegi hőmérséklet: 16.6 °C | Páratartalom: 81 % | Szélsebesség: 0 Km/h | Légnyomás: 1010.9 | Szélirány: 360 fok | Csapadékmennyiség: 13.5 mm | 2021-09-26 14:51:05
Érkezik a hó - élő közvetítés
Elő - 2012. December 04.  Kedd 11:05 - szerző: Zivatarlesen
(15:20) Vége az élő közvetítések

(13:05) 6cm hó hullott.A vártnak megfelelő mennyiségű hó hullott a városban, összesen 6cm. Ez a hóréteg jelenleg gyengén olvad. Az utak többnyire vizesek, mellék utak kicsit latyakosak.

Az országban már csak a Tiszántúlon, illetve a Zemplénben szállingózik, esik gyengén a hó. A délután folyamán még előfordulhat időszakos hóesés, esetleg hózápor, melyből 1-2cm friss hótakaró kialakulhat, de jelentős havazásra nem kell számítani.

(11:20) Városközpont timelapse(9:30) Keleten szüntelen havazás

Az ország keleti részén változó intenzitással esik a hó a vastagsága 1-2 cm körül van.
A hőmérséklet 0,-1°C körül alakul.
Radarképen látszik a felhőzet amiből a Tiszántúl kapja az "égi áldást".


(1:00) Ismét esik a hó.
Forrás: OMSZ


Folyamatosan képződik a csapadéksáv, mely elérte Hajdúnánás térségét is. Reggelre 2-3cm friss hó hullhat a jelenlegi 1cm-hez.

(Kedd, 22:02) Hosszabb-rövidebb megszakításokkal változó intenzitással esik a térségben.

Forrás: OMSZ


Radarképen is jól látható, hogy 21órakor erősebb csapadéksáv volt Hajdúnánás környékén, melyből mérsékelt intenzitással közepes pehelymérettel havazott. A csapadéksáv már elhagyta a várost, és átmenetileg szünetel a hóesés, vagy éppenséggel csak szállingózik.

A városban eddig 1cm hó hullott. Az utak többnyire vizesek, helyenként latyakosak, esetleg a le nem aszfaltozott zsákutcák havasak.

(Kedd, 20:30) Jelenleg nem esik a városközpontban.


(Kedd, 19:30) Esti országos körkép.
Az ország 3/4-n hullik csapadék. Ez alól kivétel a délkeleti, északkeleti csücsök, illetve nyugati, északnyugati országrész. Dunától nyugatra, délnyugaton eső, havas eső, magasabb területeken havazás egyaránt előfordul. Dunántúl északi részén, Bakonyban, Pilisben, Visegrádi-hegységben hó esik.

Dunától keletre szinte mindenhol szilárd halmazállapotú csapadék van, de Bács-Kiskun megye délnyugati csücskében előfordul havas eső is, fagyott eső is. A havazás váltakozó intenzitású, döntően mérsékelt. A lehullott hó a fagypont körüli hőmérséklet miatt mindenhol megmarad, esetleg gyengén olvad.

(Kedd, 19:20) Mérsékelt havazás fagypont közeli hőmérsékletben.
Jelenleg a térségben mérsékelt intenzitással havazik, és már lepelnyi hóréteg kialakult. A hőmérséklet 2 méteren 0,4 fok, míg a talaj mentén már fagy.

(Kedd, 17:02) Gyenge, apró szemű havazás kezdődött Hajdúnánáson!
Megérkezett a havazás, egyelőre gyenge intenzitással, de az este folyamán erősödni fog. A legtöbb csapadék holnap várható.


Hó várható mennyisége területi eloszlásban. (Forrás: Időhír)


A legtöbb hó, 10cm vagy afelett a Mecsekben, Északi-középhegységben, valamint Szabolcs keleti régióiban várható. Az ország nagy részén 10cm alatti lehulló hó valószínű, a legkevesebb nyugaton, délnyugaton, ahol jelenleg eső, havas eső, vagy egyáltalán semmilyen formában nem hullik csapadék.

(Kedd, 14:20) Jelenleg Hajdúnánáson nem esik!
Ma délelőtt timelapse videót készítettem aminek a végén látszódik a hószállingózás is.(Kedd, 14:09) Dunántúlon vegyes halmazállapotú csapadék hullik.

Forrás: sat24.com


A Dunántúlt már elérte a vastagabb felhőzet, melyből többfelé hullik csapadék, döntően vegyes halmazállapotban, magasabb helyeken, Bakonyban, és a Mecsekben hó formájában. A Duna-Tisza-közén, valamint a Tiszántúlon még vannak olyan területek ahol napsütés előfordul, helyenként hószállingózás, gyenge hózápor előfordul, mint ahogy az elmúlt órában Hajdúnánás környékén.

(Kedd, 13:15) Hajdúnánáson elkezdődött a hószállingózás nagy pelyhekben.


(Kedd, 11:05) Már szállingózik a hó az ország északi részén.
Délután a többször megnövekvő felhőzetből inkább csak hószállingózás, esetleg futó hózápor fordulhat elő, majd estétől váltakozó intenzitással havazás kezdődik. A lehulló hó mennyisége Hajdúnánáson reálisan 6-8cm körül várható, de a legfrissebb számítások szerint nem kizárt a 10cm feletti hóréteg kialakulása sem.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára sárga figyelmeztetést adott ki Hajdú-Bihar megyére, miszerint 24 óra leforgása alatt 10cm-t meghaladó hó hullhat. Szomszédos Szabolcs megyére hófúvásra is sárga figyelmeztetés van érvényben holnapra.

A havazás várhatóan holnap délutánig kisebb megszakításokkal kitart, utána csütörtökön, és pénteken a változóan, erősen felhős ég mellett hószállingózások, hózáporok előfordulhatnak. Szombaton nagy bizonytalanság mellett újabb havazás érkezhet, melynek mértéke bizonytalan, de akár jelentős mennyiség is lehullhat.

Jelenleg az ország északi megyéiben szállingózik a hó, néhol gyengén havazik, valamint Győr-Moson-Sopron megyében már vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul. Havas esőre, esőre a nap folyamán főként a Dunántúlon, illetve a Duna-Tisza köze Alföldi részein lehet leginkább számítani. Az Északi-középhegység, Tiszántúl északi részén végig hó valószínű. Este az ország döntő részén a csapadék már visszavált szilárd halmazállapotba.[Frissitve: 2012-12-05] - [Hozzászólások: 3] - [Megtekintve: 2307]

Pénteken ónos eső, hétvégén havazás - élő közvetítés
Péntek este az ónos esőé, míg hétvégén a havazásé lesz a főszerep Hajdúnánás térségében....
December eleji ónos eső és havazás - élő közvetítés
A Földközi-tenger nyugati medencéje felett örvénylő mediterrán ciklon okoz változékony időjárást a hét első felében hazánkban....
Szélviharral érkezik a hidegfront - élő közvetítés
Szombat délután egy gyors mozgású hidegfront robog át az ország felett....


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!Reklámfelület kiadó!
Szeretné elhelyezni vállalkozása, cége hirdetését banner formájában az oldalon? Esetleg egyedi megoldást szeretne?! Árajánlatért és további információkért kérjük írjon nekünk a webmester(kukac)nanasmet.hu címre.
| Médiaajánlat |


Kérdés, probléma, hiba esetén
üzenet küldés az adminoknak.


Online Statisztika:
 • Az oldalon jelenleg
  0 regisztrált felhasználó és
  4 vendég felhasználó tartózkodik.
 • Rekord online látogatók: 406
 • Mai látogatók: 576
 • Regisztrált tagok: 601
 • Legújabb tag: tothviktor77
 • Látogatók tegnap: 641
 • Látogatók a hónapban: 14813
 • Összes látogató: 2033566TwitterAlapismeretek | Szerzői jogi közlemény | Regisztrációs feltételek | Impresszum | Társoldalak | Támogatók | Médiaajánlat
Minden jog fenntartva 2009-2021@nanasmet.hu | Nánásmet v1.6